Recept Coffeecake blog high tea
Ik maakte al jaren coffeecake en altijd op een hele simpele en snelle manier.
Als ik tegenwoordig iets bak, koop ik geen kant en klaar pakken meer, maar maak ik zelf een cakemix door de losse ingrediënten bij elkaar te voegen.
Maar op de een of andere manier lukte deze koffiecake daarmee niet meer en werd deze te droog, of niet gaar, of te plat.
Ik heb daarom voor deze versie maar weer teruggegrepen naar een kant en klaar cake mix en hiermee de koffiecake gemaakt. En nu lukte hij perfect! Heerlijk smeuig, niet droog, gaar en mooi gerezen.
Dat maakt dit recept (eigenlijk bijna geen recept meer te noemen) wel heel erg simpel en snel
Porties :
- +- 12-14 personen
Nodig :
- Bakvorm 24 of 26cm
- Espressomachine of koffiezetapparaat
- Mixer
- Kom
Ingrediënten :
- 1 pak boerencakemix bv Aldi eigen merk, Jumbo eigen merk of Koopmans. Ik gebruikte het pak van de Aldi
- Hierbij moet dan :
- 200 gram ongezouten roomboter
- 4 eieren
- 1 klein kopje espresso of hele sterke koffie (ongeveer 50ml)
- 3 eetlepels oploskoffie
Voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht)
- Zet een klein kopje espresso en los daarin de oploskoffie op en laat afkoelen
- Vet een cakevorm in van 24 of 26cm en strooi een beetje bloem op bodem en randen
Werkwijze :
In een kom :
- Volg de instructies op het cakemix pak dat je gekocht hebt
- Als alles glad gemixt is, kan het mengsel van espresso met de daarin opgeloste oploskoffie erbij
- Dan nog even kort mixen zodat het koffiemengsel goed opgenomen wordt en klaar!
In de cakevorm :
- Spatel het mengsel in de cakevorm
Bakken :
- Ik bakte de cake gaar in 70 minuten gaar op 150 graden
- Controleer of hij gaar is met een sateprikker
Afkoelen :
- Laat de cake goed afkoelen
Topping :
Naar wens kan op deze coffeecake nog een topping van botercrème of een mokkacrème (zie website van Koopmans)