Recept mediterraanse, marokkaanse soep
Wat heb je nodig aan groente:
- 1 bos wortelen
- 1 bos bleekselderij
- 1 courgette
- 2 grote paprika’s of puntpaprika’s
- 1 ui
- 2 grote tenen knoflook
Wat heb je nodig aan smaakmakers:
- 2,5 of 3 bouillonblokjes
- 1 halve eetlepel kurkuma
- 1 halve eetlepel paprikapoeder (mild)
- 1 halve eetlepel ras el hanout
- 1 eetlepel komijnzaad
Wat heb je verder nodig:
- 1 glas quinoa, gekookt
Garnering:
- Olijfolie
- Komijnzaad
Natuurlijk kun je naar eigen wens en behoefte de hoeveelheden aanpassen en een kleinere hoeveelheid soep maken.
Werkwijze:
a- Snij de groenten in blokjes (hoeft niet heel klein, want het wordt toch gepureerd)
b- Doe alle groenten in een grote, hoge pan met de smaakmakers, behalve het komijnzaad!
c- Giet er water bij tot net onder de groenten. Liever wat te weinig water, dan teveel. Later kan er nog altijd water bij. Maar de soep moet een beetje lobbig worden en niet te dun.
d- Koken totdat alles een beetje zacht is geworden. Kook niet teveel door, want dan wordt de smaak en de kleur niet zo mooi
e- Kook de quinoa in een aparte pan. Deze moet beetgaar zijn, maar niet teveel doorgekookt, want we willen een lekkere bite hebben.
f- Als de soep klaar is kan deze gepureerd worden. Helemaal glad hoeft de soep niet te zijn. Mag best een beetje grof blijven.
g- Proef of er nog wat bouillon bij zou mogen.
h- Als de soep klaar en op smaak is, gaat er nog de quinoa en de eetlepel komijn doorheen.
Serveren:
- Doe de soep in een mooie stoere kom (zoals op de foto, groenblauwe kommen voor eur18,95 per 2) of in een andere robuuste soepkom.
- Maak mooi af met nog wat komijnzaad en een flinke scheut olijfolie
Voor erbij:
- Turks brood of donker stokbrood of zo
- Voor erbij koop of maak je lekkere hummus
- Serveren in mooie kommen zoals de kommen op de foto (eur4,50)
Het lijkt heel wat, maar makkelijker bestaat niet! Ik heb deze soep echt in een half uurtje helemaal klaar.
En in porties verdeeld en ingevroren heb je steeds heel eenvoudig snel een voedzame en lekkere lunch op tafel.
En wil je het gebruiken als avondeten? dan kun je het aanvullen met bv volkorenbrood met een in stukken gesneden of geprakte avocado met peper, zout en olijfolie.
Om je vingers bij af te likken, succes!